Salta al contenuto principale
Cerca

Nessuna offerta è ancora stata salvata.

Senior Business Manager Modis

Modis logo

Dettagli dell'offerta

location-pin Groot-Bijgaarden, Flanders, Belgio
location-tag 2100006M

Modis is wereldleider in het aanbieden van Staffing, Consultancy & Solutions binnen IT en Engineering in Europa en Noord-Amerika. Ons wereldwijde netwerk bestaat uit de meest intelligente mensen die hun skills & oplossingen vertalen in de wereld van IT & Engineering. Binnen onze sectoren gebruiken we bewezen methodologieën en implementeren we de juiste frameworks om optimale service & solutions aan te bieden.

Modis is onderdeel van The Adecco Group, de grootste aanbieder van Human Resource Solutions ter wereld met meer dan 6.600 kantoren in 70 landen

De Senior Business Manager staat in voor het bepalen van de commerciële strategie voor zijn/haar Business Unit, in lijn met de algemene strategie van Modis, hij/zij leidt een team van minstens 3 Business Managers en neemt de lead op het vlak van large accounts.

Hij/zij rapporteert aan de Director van Modis en heeft als basis het kantoor in Groot-Bijgaarden.

Doel van de functie:

1. Het bepalen van de commerciële stategie van de Business Unit, in lijn met de algemene strategie van Modis.

2. Aansturen van de Business Unit.

3. De Lead nemen voor het bepalen van een plan van aanpak met betrekking tot large accounts

4. Beheren van de P&L van de Business Unit.

Belangrijkste verantwoordelijkheden en voorbeelden van bijbehorende sleutelactiviteiten:

• Bepalen van de commerciële strategie (aantal Business Managers) voor zijn/haar Business Unit binnen de algemene strategie van Modis. Ontwikkelen van creatieve strategieën op vlak van prospectie en rekrutering. Mee bepalen van de prijszetting en kaderovereenkomsten met de betrokken afdelingen. Organiseren van account reviews en bijhorende actieplannen.

• Strategische sparring partner zijn voor bepaalde klanten, innoveren op het vlak van offertes.

• Het opstellen van een commerciële samenwerkingsovereenkomst, rekening houdend met de marge-afspraken binnen de business unit en de bijhorende commerciële opvolging hiervan verzekeren.

• De lead nemen in het plan van aanpak voor “large accounts” en hiervoor een commercieel actieplan opstellen. Ondersteunen van Professionals bij ernstige conflicten met de klant.

• Evalueren van potentiële accounts door het verzamelen van technische, economische, interne en externe informatie. Beheren van accounts tot hun maximale potentieel bereikt hebben en het behouden van bestaande activiteiten bij klanten.

• De Business Unit managen als een autonoom profit center door bij te dragen aan de verbetering van de productiviteit en rentabiliteit en door zich te houden aan gemaakte afspraken rond uitgaven.

• Beslissingsbevoegdheid in het aanwerven van kandidaten en het aanbieden van een salarispakket. Identificeren en kiezen van nieuwe rekruteringsstrategieën. Deelnemen aan het rekruteringsproces voor de Business Unit.

• Conflicthantering met klanten. Managen van groeicrisis (meer dan 10 Professionals tegelijkertijd), herdefiniëren van business perimeters, het binnenhalen van projecten voor Professionals. Analyseren van exits binnen het departement.

• Partnerships ontwikkelen met invloedrijke externe netwerken zoals professionele instanties, sociale netwerken, etc.

• Management van minstens 3 Business ManagersM. Trainen en coachen van Business Managers op operationeel vlak en op vlak van HR aspecten. Focussen op team cohesie, loyaliteit en samenwerking op projecten. Managen van de motivatie en het werktempo van het team. Supervisie op vlak van HR acties in het team en ondernemen van de nodige acties bij het niet halen van de resultaten.

• Managen van de P&L van de Business Unit.

• Zich bewust zijn van de eigen activiteiten, kpi’s en resultaten en deze opvolgen.

Minimaal werk- en denkniveau:

Afgeronde Bachelor/Master opleiding.

Aanvullende opleidingseisen:

• Goede kennis van het Nederlands en het Engels, gesproken en geschreven, kennis van het Frans is een pluspunt.

• Trainingen zoals gedragsgericht interviewen, werving en selectie technieken, verkooptraining en interne training persoonlijkheidstesten etc.

• Rijbewijs B

• Zakelijk inzicht hebben

Minimale functie ervaring:

Minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie met people management en aantoonbare commerciële successen.

Cosa significa far parte di Adecco Group.

Da oltre 50 anni promuoviamo l'incontro di migliaia di persone dall'esperienza e dalla cultura diverse con opportunità di lavoro in tutto il mondo. Offriamo soluzioni e servizi di qualità elevata nel settore delle risorse umane, sostenendo il mondo del lavoro per offrire ai nostri clienti un'esperienza su misura e alle persone che lavorano con noi motivazione e orgoglio. Far parte di questo gruppo internazionale significa far parte di una comunità di persone che si spronano a vicenda a dare il meglio di sé. Il tuo lavoro offrirà nuovi stimoli alla vita dei nostri clienti. Farai parte di una rete di persone dedicate e professionali che credono in ciò che fanno.

E ci crederai anche tu.

  • Vettery

Unisciti alla nostra Talent Community internazionale

Quando le opportunità bussano, assicurati di sentirle! Inserisci i tuoi dettagli per entrare a far parte della nostra Talent Community e ricevere avvisi automatici con le posizioni disponibili.

Le nostre Condizioni di Utilizzo, Politica dei Cookie, e Informativa sulla Privacy spiegano come raccogliamo e usiamo i tuoi dati, e i tuoi diritti. Inviando tale informazioni l’utente acconsente a tali politiche, e a ricevere emails dall’Adecco group con le ultime posizioni disponibili.

Già registrato? Clicca qui